Mistænkte nordkoreanske hackere flytter Bitcoin til en værdi af $ 140.000 fra fortabt konto

Mistænkte nordkoreanske hackere flyttede mandag 12 bitcoin til en værdi af omkring $ 140.000 fra en af 280 konti, som det amerikanske justitsministerium (DoJ) har målrettet mod beslaglæggelse.

De midler er blevet kabling i en anonym tegnebog, efter at Whale Alert, en bot, der sporer bemærkelsesværdige krypto transaktioner

”En af inputene til denne transaktion er blevet opført af den amerikanske regering som fortabt. Det er uklart, hvem der har foretaget transaktionen, ”tweetede Whale Alert, der vedhæftede en klage fra DoJ civil fortabelse af 27. august.

I klagen hævder DoJ, at regnskaberne blev brugt af den nordkoreanske regering til at hvidvaskede næsten tre millioner dollars kryptokurrency stjålet i to separate hack i 2019. Den amerikanske regering hævder, at sådanne midler bruges til at hjælpe Pyongyang med at underminere sanktionerne og sponsorere dens udvikling af masseødelæggelsesvåben.

”Den fortabte adresse er muligvis en Huobi-indbetalingsadresse, der modtog 2.97069728 BTC for et par dage siden.

Adressen blev fejet i dag [aug. 31] sammen med indskud fra andre brugere, ”tweetede Whale Alert yderligere

DoJ-klagen siger, at de to krypto-heist fandt sted den 1. juli 2019 og den 25. september 2019, hvilket foregriber uidentificerede udvekslinger af henholdsvis altcoins og tokens på $ 272.000 og mere end $ 2,5 millioner i flere virtuelle valutaer.

Amerikanske efterforskere sagde, at hackere brugte en teknik kendt som „chain hopping“, hvorved en form for kryptokurrency overføres til en anden for at dække deres spor. Kinesiske over-the-counter handlende beskyldes for at hjælpe med at hvidvaskke midlerne.

„På trods af de meget sofistikerede hvidvaskningsteknikker, der blev brugt, var IRS-CI’s cyberkriminalitetsenhed i stand til med succes at spore stjålne midler direkte tilbage til nordkoreanske skuespillere,“ sagde Chief Fortale for Internal Revenue (IRS), Daniel Fort.

De 280 adresser er frossne på grund af efterforskningen, hvor børser samarbejder, så de stjålne midler ikke konverteres til fiat og tabes for evigt.

FN rapporterede tidligere, at Nordkorea har tjent 2 milliarder dollars fra cyberangreb.